lauantai 29. elokuuta 2015

Lattiat

Kyllä on mahtava tunne, kun raksalle tullessa pitää jo jättää kengät oven ulkopuolelle ennen kuin saa astua sisään. Se on selvästi sen merkki, että enään ei ole kauan aikaa muuttoon.

Meillä tulee kolmea eri lattiapintaa asuntoomme. Suurin osa alasta on yksisauvaista lehtikuusilaminaattia, kaikki makkarit ja olohuone-keittiötila. Laminaatin väri on vaalea, vähän harmaaseen taittava. Tykkään tuosta lattiasta koko ajan enemmän. Toivotaan, että se kestää mahdollisimman pitkään.Eteisen ja vessan lattiaan tuli mattavalkoinen epoksilattia. Tämä oli kaikista jännin, kun ei missään oltu nähty samanlaista. Kiiltävää epoksilattiaa kyllä löytää googlettamalla, mutta mattaan en ole törmännyt. Kiiltävää ei haluttu sen takia, sillä meillä ei tule mihinkään pintaan kiiltävää, vaan kaikki on mattapinnalla.


Märkätilat ovat tummanharmaata/mustaa akryylibetonia. Tästä olen kuullut pelkkää hyvää ja ensivaikutelma on ollut kyllä positiivinen. Varmasti helppo pitää puhtaana ja kuraeteisessäkään ei lika näy niin selvästi.

Näistä tulee varmasti myöhemminkin postauksia. En malta odottaa, että kalusteet saadaan asennettua. Kuvaaminen on vähän haastavaa kaiken rojun keskellä :)

11 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä teille tulee. Kiinnostais sit käyttökokemus tuosta valkosesta epoksilattiasta, näyttää hyvältä:)

  VastaaPoista
 2. Minäpä kirjottelen kokemuksia sitten kun päästään muuttamaan:)

  VastaaPoista
 3. Mikä parketti \ laminaatti teillä tuossa olohuoneessa? Näyttää hyvältö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on valkoinen lehtikuusilaminaatti. Oon kyllä ollu erittäin tyytyväinen tuohon ulkonäköön. Käyttökokemusta siitä ei vielä ole:)

   Poista
 4. Vau miten hyvän näköiset nuo epoksi & akryylilattiat. Meillä samat suunnitteilla. Onko ne täysin sileät? Mietin että onko liukkaat märkätiloissa.. Kiitos vastauksesta etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epoksilattia on aivan sileä, mutta akryylibetoni on vähän karheampi. Ei ole sen sileämpi kuin laattakaan:)

   Poista
 5. Millainen tuo mattavalkoinen epoksi on ollut käytössä? Näyttää kyllä hyvältä! Minkä hintainen oli suunnilleen neliöltä? Onko pinta liukas tai "tahmea"? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epoksilattia on ollut kyllä hyvä. Tietty siinä näkyy lika selvästi, mutta ahkera luutuaminen pitää siistinä ;) kestää kovaa käyttöä, eikä ile liian liukas. Neliöhintaa en tarkasti osaa sanoa sillä kuulu meillä pakettiin. taitaa olla jotain 50-60e/neliö.

   Poista
 6. Minkälainen on ollut käytössä tuo akryylibetonilattia? Meillä 2- ja 4-vuotiaat tytöt, joten onko pesuhuoneessa märkänä liukas? Entä näkyykö tummassa helposti kalkkijäämät? Muistatko mikä mustan/harmaan sekoitussuhde teillä tuossa on? Kiitos :D
  -Aikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akryylibetoni on ollut ihan huippu. Ei ole mielestäni sen liukkaampi kuin laattakaan. Kalkkijäämiäkään ei näy kun lastalla kuivaa suihkun jälkeen. Ja on muuten helppo lastata tuollainen sileä lattia:). En tiedä tuota värisuhdetta. Otettiin siklalta tummin saatavissa oleva väri.

   Poista
 7. Hei!
  Kiitoksi erittäin hyvästä ja tärkeästä postauksesta! On erittäin vähän kokemuksia päässyt lukemaan akryylibetoni ja betoniepoksi lattioista. Minulle on jäänyt epäselväksi ennen kaikea se että miten nämä kaksi lattiatyyppiä eroavat toisistaan? Osaatko kertoa yhtään? Ja tekikö sama toimija molemmat pinnat teille?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!